• Oisterwijksebaan 11a, 5018 TG Tilburg

  • gotilburg@gmail.com

Trainers

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2019/02/ber-300x356.jpg

Berry Damen

Trainer

Hallo, ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Berry Damen en ben sinds 1993 lid van Geduld Overwint.

In 1992 kwam onze eerste hond Tessie, een Heidewachtel, in ons gezin. Wij waren onervaren in het opvoeden van een hond en in het begrijpen wat een hond aangeeft met zijn lichaamstaal. Omdat wij ons dat terdege beseften zijn wij op zoek gegaan naar een hondenvereniging waar wij ons thuis voelden en die “ons” wilde leren om te gaan met onze hond. Nadat wij bij diverse verenigingen zijn gaan kijken hoe daar les gegeven werd en hoe de vereniging in elkaar zat, viel de keus op Geduld Overwint.

Na enige jaren bij deze club les gevolgd te hebben vroeg de toenmalige voorzitter, gezien mijn beleving met honden, of ik zin had om trainer te worden. Op deze vraag heb ik niet zomaar ja gezegd maar heb dit weloverwogen gedaan. Ik geef nu voornamelijk les aan de groep beginners.

Naast honden wil ik ook graag een hengeltje uitgooien in Noorwegen en in de polders van Nederland om te proberen een esox lucius te vangen.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Bram-1-300x356.jpg

Bram Holverda

Trainer

Even voorstellen. Ik ben Bram Holverda, getrouwd met Wilma en wij hebben twee dochters. En natuurlijk Andor, geboren in 2005. Het is een Hovawart. Helaas is Andor in 2014 overleden. Inmiddels heeft Atos in huize Holverda zijn intrede gedaan.

Mijn geboorteplaats is Leiden, alwaar ik begonnen ben bij KNPV, de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. In het dagelijks leven ben ik gepensioneerd; ik was bij Defensie als hondengeleider op diverse vliegvelden in Nederland en Duitsland actief. Tevens deed ik pakwerk voor trainingen en wedstrijden. In het weekeinde ging ik speuren in het bos en onder het puin bij de Nederlandse Reddingshond.

Nadat ik Defensie had verlaten, ben ik met een pup bij Geduld Overwint terechtgekomen. Bij Geduld Overwint viel mijn enthousiasme zodanig op, dat het bestuur mij benaderde met de vraag of ik in opleiding wilde gaan als trainer.

Zodoende zien jullie mij in die functie op het trainingsveld.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2023/01/Francis-300x356.jpg

Francis van Haaren

Trainer

Hallo, Ik zal mij even kort voorstellen. Mijn naam is Francis van Haaren, woonachtig in Oisterwijk, getrouwd met Ton. Samen met mijn Hollandse herder Max train ik al weer enkele jaartjes bij Geduld Overwint.

Nadat Max door 3 andere honden was aangevallen ben ik deze cursus bij Geduld Overwint gaan volgen. Een belangrijke reden voor mij was, zijn en mijn angst ten opzichte van andere honden te overwinnen.

Ik ben gevraagd om per oktober 2012 het team van trainers te komen versterken  en heb erg veel zin om aan de slag te zijn met de baasjes en hun trouwe viervoeters. Ik zie jullie dan ook graag op het veld.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2022/12/Hennie-300x356.jpg

Henny van Wezel

Trainer

Hoi even voorstellen, Ik ben Henny van Wezel en ik geef de puppylessen bij Honden opvoedvereniging “Geduld-Overwint”. Ben getrouwd met Ton van Wezel en we hebben samen 2 zonen en 2 Golden Retrievers genaamd Zaïra en Fay.

Bij de puppylessen probeer ik baas en pup de beginselen van het opvoeden bij te brengen op een ontspannen en leuke, speelse enthousiaste manier. Maar ook probeer ik om baas en hond op een leuke en gezellige manier samen te laten werken. Uit ervaring weten we, dat hoe eerder je met het opvoeden van je hond begint, hoe minder gedragsproblemen je op latere leeftijd kunt verwachten.

Een pup moet nog aan van alles wennen, ook aan u als baasje. Vooral het socialiseren is voor een pup heel belangrijk !!! De puppycursus duurt 13 weken waarvan 12 lessen en een beoordeling. Als u die goed doorlopen heeft ontvangt u een certificaat. Hierna kunt u verder naar de beginnerscursus. Deze groep sluit ook meteen aan op de puppylessen zodat u ook meteen verder kan met het opvoeden van uw pup. Ik hoop u snel te begroeten.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Jose-1-300x356.jpg

Jose Lips Huggers

Trainer

Hoi allemaal, Mijn naam is Jose Lips Huggers. Ik ben al enige jaren lid van “Geduld Overwint”.

Ik ben begonnen met les nemen want ik vond het leuk om met mijn hond bezig te zijn. Een aantal jaren en honden verder ben ik gevraagd om als secretaris het bestuur te komen versterken. Ik heb dat toen gedaan en ik doe dat nog steeds met veel plezier. Weer wat jaartjes en honden later geef ik zelf ook les aan onze cursisten. Ik heb heel veel ervaring met honden en hondenzaken en heb een diploma voor kynologisch instructeur.

Ik vind alle honden leuk, de ene wat meer dan de andere, maar om zelf te hebben vind ik de boxer het allerleukste. Natuurlijk heb ik ook een echte boxer. En daarnaast heb ik een boxerverzameling met beeldjes, plaatjes, boeken, deurmatten, serviesgoed, sieraden en noem het maar op, ik heb het. Je mag me gerust boxer gek noemen. Als ik niet met honden bezig ben, werk ik in de kinderopvang, wat ik ook met veel plezier doe. Daarnaast houd ik van lezen, puzzelen, TV kijken en ben ik wel eens creatief bezig.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2022/12/ton-300x356.jpg

Ton van Wezel

Trainer

Hoi, ik ben Ton van Wezel. Ik ben getrouwd met Henny, en heb twee zonen. Onze honden zijn Golden Retrievers, genaamd Zaïra en Fay.

Ik ben al sinds 1983 verbonden aan de Hondenopvoedvereniging Geduld Overwint en ben hoofdzakelijk trainer van de beginners cursus. We proberen voor alle rassen en soorten honden, van klein tot groot, de problemen die er zijn, op een verantwoorde manier, op te lossen. Je moet niet denken dat die problemen altijd bij de hond liggen, maar vaak bij de baas zelf. Daarom wijzen wij tijdens onze training op de foutjes van zowel hond als baas, zodat beiden op een leuke manier leren om samen te werken.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2022/04/ilonka-300x356.jpg

Ilonka Fens

Trainer

Mijn naam is Ilonka Fens en kom sinds 2018 bij Geduld Overwint. Samen met mijn labrador Sam heb ik alle cursussen doorlopen. Nadat Sam en ik het diploma van de cursus geoefenden behaald hadden, zijn we met veel plezier gestart met de behendigheid.

Sinds het voorjaar 2022 ben in samen met Hans de cursus behendigheid gaan geven. Hans en ik vinden het leuk om samen deze tak van sport te geven, waarin het heerlijk is om als baas samen te werken met je hond.

Vanaf mijn 6 jaar heb ik altijd 1 of meerdere honden gehad, waarvan de labrador wel mijn favoriete ras is.

Mijn hobby`s zijn genieten met mijn gezin en vrienden, wandelen in Moerenburg, duinen of op het strand en in het weekend geniet ik met regelmaat in de Biesbosch. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als verpleegkundige in het ETZ.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2022/05/hans-300x356.jpg

Hans van den Hout

Trainer

Hoi, ik wil me even voorstellen. Ik ben Hans van den Hout, getrouwd met Marie Jose. Ik heb heel mijn leven al in Tilburg gewoond en altijd honden gehad.

Kom met Doozle vanaf 2018 bij Geduld Overwint en heb alle cursussen doorlopen. Ben daarna behendigheid gaan doen met heel veel plezier.

Toen de vorige trainer niet meer kon hebben Ilonka en ik de stoute schoenen aangetrokken en zijn wij samen les gaan geven in behendigheid, met veel plezier.

Mijn hobby`s zijn onze honden en mountainbiken.