• Oisterwijksebaan 11a, 5018 TG Tilburg

  • 06 – 26 14 89 38

  • gotilburg@gmail.com

Trainers

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Jaqueline-1-300x356.jpg

Jacqueline Coolen

Trainer

Hallo allemaal, Ik ben Jacqueline Coolen en al erg lang trainster bij de vereniging. Ik heb zelf een hele lieve Duitse Herder, genaamd Zaza (dat zegt iedereen van zijn hond natuurlijk).

Ik vind het heerlijk om op woensdagavond les te geven aan de baasjes van onze honden. Ja inderdaad aan de baasjes, want de hond moet je thuis alles leren, dat gaat niet alleen op het veld. Wij helpen alleen de bazen. Ik geef nu de laatste tijd les aan de geoefenden. Dat is de laatste cursus voordat je mee kunt doen aan de behendigheid. Ik hoop jullie allemaal een keer tegen te komen in de les.

Deze cursus geoefenden is erg leuk om te doen, maar erg moeilijk.

Soms denk ik wel eens dat het de moeilijkste is maar dat zal zeker tegengesproken worden. Het moeilijke aan de cursus is dat alles helemaal los moet lukken en dat valt voor sommige honden echt niet mee. Maar het is een kwestie van volhouden en consequent zijn, dat weet ik zeker.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2019/02/ber-300x356.jpg

Berry Damen

Trainer

Hallo, ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Berry Damen en ben sinds 1993 lid van Geduld Overwint.

In 1992 kwam onze eerste hond Tessie, een Heidewachtel, in ons gezin. Wij waren onervaren in het opvoeden van een hond en in het begrijpen wat een hond aangeeft met zijn lichaamstaal. Omdat wij ons dat terdege beseften zijn wij op zoek gegaan naar een hondenvereniging waar wij ons thuis voelden en die “ons” wilde leren om te gaan met onze hond. Nadat wij bij diverse verenigingen zijn gaan kijken hoe daar les gegeven werd en hoe de vereniging in elkaar zat, viel de keus op Geduld Overwint.

Na enige jaren bij deze club les gevolgd te hebben vroeg de toenmalige voorzitter, gezien mijn beleving met honden, of ik zin had om trainer te worden. Op deze vraag heb ik niet zomaar ja gezegd maar heb dit weloverwogen gedaan. Ik geef nu voornamelijk les aan de groep basis.

Naast honden wil ik ook graag een hengeltje uitgooien in Noorwegen en in de polders van Nederland om te proberen een esox lucius te vangen.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Bieke-1-300x356.jpg

Bieke Merkx

Trainer

Mijn naam is Bieke Merkx en sinds het voorjaar van 2014 kom ik bij Geduld Overwint. Na bij verschillende hondenscholen te zijn langs geweest om een goede cursusplek voor onze labrador Moos te vinden, viel onze keus op deze mooie vereniging. Toegankelijk, gezellig en volledig gebaseerd op vrijwilligers!

Inmiddels hebben mijn vriend Tijs en ik alle cursussen doorlopen met Moos en werd mij begin 2016 gevraagd om trainer te worden.
Deze uitdaging ben ik vol goede moed aangegaan en ik vind het leuk om met de baasjes en hun hond aan de slag te gaan! 
Verder ben ik in het dagelijkse leven fysiotherapeut en wandel ik in het weekend graag met de hond door de bossen en heide.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Bram-1-300x356.jpg

Bram Holverda

Trainer

Even voorstellen. Ik ben Bram Holverda, getrouwd met Wilma en wij hebben twee dochters. En natuurlijk Andor, geboren in 2005. Het is een Hovawart. Helaas is Andor in 2014 overleden. Inmiddels heeft Atos in huize Holverda zijn intrede gedaan.

Mijn geboorteplaats is Leiden, alwaar ik begonnen ben bij KNPV, de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. In het dagelijks leven ben ik gepensioneerd; ik was bij Defensie als hondengeleider op diverse vliegvelden in Nederland en Duitsland actief. Tevens deed ik pakwerk voor trainingen en wedstrijden. In het weekeinde ging ik speuren in het bos en onder het puin bij de Nederlandse Reddingshond.

Nadat ik Defensie had verlaten, ben ik met een pup bij Geduld Overwint terechtgekomen. Bij Geduld Overwint viel mijn enthousiasme zodanig op, dat het bestuur mij benaderde met de vraag of ik in opleiding wilde gaan als hulptrainer.

Zodoende zien jullie mij sinds 3 oktober in die functie op het trainingsveld.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Francis-1-300x356.jpg

Francis van Haaren

Trainer

Hallo, Ik zal mij even kort voorstellen. Mijn naam is Francis van Haaren, woonachtig in Oisterwijk, getrouwd met Ton. Samen met mijn Hollandse herder Max train ik al weer enkele jaartjes bij Geduld Overwint.

Nadat Max door 3 andere honden was aangevallen ben ik deze cursus bij Geduld Overwint gaan volgen. Een belangrijke reden voor mij was, zijn en mijn angst ten opzichte van andere honden te overwinnen.

Ik ben gevraagd om per oktober 2012 het team van trainers te komen versterken  en heb erg veel zin om aan de slag te zijn met de baasjes en hun trouwe viervoeters. Ik zie jullie dan ook graag op het veld.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Henny-2-300x356.jpg

Henny van Wezel

Trainer

Hoi even voorstellen, Ik ben Henny van Wezel en ik geef de puppylessen bij Honden opvoedvereniging “Geduld-Overwint”. Ben getrouwd met Ton van Wezel en we hebben samen 2 zonen en een Golden Retriever genaamd “Zaira “.

Bij de puppylessen probeer ik baas en pup de beginselen van het opvoeden bij te brengen op een ontspannen en leuke, speelse enthousiaste manier. Maar ook probeer ik om baas en hond op een leuke en gezellige manier samen te laten werken. Uit ervaring weten we, dat hoe eerder je met het opvoeden van je hond begint, hoe minder gedragsproblemen je op latere leeftijd kunt verwachten.

Een pup moet nog aan van alles wennen, ook aan u als baasje. Vooral het socialiseren is voor een pup heel belangrijk !!! De puppycursus duurt 13 weken waarvan 12 lessen en een beoordeling. Als u die goed doorlopen heeft ontvangt u een certificaat. Hierna kunt u verder naar de andere groepen: de basis of naar de beginners. Deze groep sluit ook meteen aan op de puppylessen zodat u ook meteen verder kan met het opvoeden van uw pup. Alleen geldt als u wilt deelnemen aan de puppy groep, dat deze pup volledig ingeënt dient te zijn. Pups kunnen bij ons altijd instromen; daar zijn geen wachttijden voor. Ik hoop u snel te begroeten.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Joost-1-300x356.jpg

Joost van Hezik

Trainer

Hallo! Ik ben Joost van Hezik en ben in 2005 met m’n hond Mickey, een kruising Duitse Pincher, bij Geduld Overwint terechtgekomen.

Samen met Mickey heb ik alle cursussen doorlopen, en daarna veel plezier aan Behendigheid beleeft. Dat is zo goed bevallen dat ik nu inmiddels zelf de behendigheidstraining verzorg.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/Jose-1-300x356.jpg

Jose Lips Huggers

Trainer

Hoi allemaal, Mijn naam is Jose Lips Huggers. Ik ben al enige jaren lid van “Geduld Overwint”.

Ik ben begonnen met les nemen want ik vond het leuk om met mijn hond bezig te zijn. Een aantal jaren en honden verder ben ik gevraagd om als secretaris het bestuur te komen versterken. Ik heb dat toen gedaan en ik doe dat nog steeds met veel plezier. Weer wat jaartjes en honden later geef ik zelf ook les aan onze cursisten. Ik heb heel veel ervaring met honden en hondenzaken en heb een diploma voor kynologisch instructeur.

Ik vind alle honden leuk, de ene wat meer dan de andere, maar om zelf te hebben vind ik de boxer het allerleukste. Natuurlijk heb ik ook een echte boxer. En daarnaast heb ik een boxerverzameling met beeldjes, plaatjes, boeken, deurmatten, serviesgoed, sieraden en noem het maar op, ik heb het. Je mag me gerust boxer gek noemen. Als ik niet met honden bezig ben, werk ik in de kinderopvang, wat ik ook met veel plezier doe. Daarnaast houd ik van lezen, puzzelen, TV kijken en ben ik wel eens creatief bezig.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/TOn-1-300x356.jpg

Ton van Wezel

Trainer

Hoi, ik ben Ton van Wezel. Ik ben getrouwd met Henny, en heb twee zonen. Onze hond is een Golden Retriever, genaamd Zaira.

Ik ben al sinds 1982 verbonden aan de Hondenopvoedvereniging Geduld Overwint en ben hoofdzakelijk trainer van de basis cursus. We proberen voor alle rassen en soorten honden, van klein tot groot, de problemen die er zijn, op een verantwoorde manier, op te lossen. Je moet niet denken dat die problemen altijd bij de hond liggen, maar vaak bij de baas zelf. Daarom wijzen wij tijdens onze training op de foutjes van zowel hond als baas, zodat beiden op een leuke manier leren om samen te werken.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2020/12/Anna-300x356.jpg

Anna Mesman

Trainer

Hoi allemaal, ik ben Anna Mesman en sinds 2020 in opleiding tot trainster bij Geduld Overwint.

Ik ben opgegroeid in Tilburg, letterlijk 200 meter van Geduld Overwint vandaan. Op 12-jarige leeftijd ben ik gestart met mijn toenmalige hond Spike bij Geduld Overwint. Na de cursussen met veel plezier te hebben doorlopen, ben ik heel wat jaartjes later in 2017 opnieuw gestart met onze tweede hond, Storm. Storm en ik hebben alle cursussen doorlopen en sinds 2020 ben ik vol enthousiasme begonnen als trainster in opleiding bij deze mooie club. 

Ik vind het mooi om de baas samen te zien werken met zijn of haar hond en vind het elke keer weer een uitdaging om cursisten hierbij te sturen en helpen!