• Oisterwijksebaan 11a, 5018 TG Tilburg

  • gotilburg@gmail.com

Ledeninformatie

Hondentips

Een hond aangeschaft, en wat nu?

Gefeliciteerd, een hond in huis, wat gezellig! Er zijn echter natuurlijk wel een aantal basisprincipes waar u rekening mee moet houden bij de omgang, opvoeding van uw hond.

 

Allereerst, ga met uw hond op cursus, en die eerste stap heeft u al gezet!

 

Ben consequent naar uw hond toe, stel duidelijke regels en houd u daar aan. Bijv. als uw hond bij u op de bank mag, dan mag hij dat ook als u een nieuwe bank koopt…

 

Blijf geduldig en rustig, ook als het oefenen met uw hond een keer niet lukt. Honden hebben een 6e zintuig voor onze gevoelens en merken direct wanneer u boos of geirriteerd raakt.

 

Geen paniek als het wat langer duurt voor uw hond een oefening onder de knie heeft, de een leert nu eenmaal sneller dan de ander. Bovendien, Geduld Overwint

 

Ga op tijd ook lekker spelen met je hond, goed voor de hond en uzelf en jullie relatie

 

Vooral voor pups: niet teveel laten doen qua spelen en stoeien, pups zijn nog volop in de groei. Het is natuurlijk hartstikke leuk, maar pas op voor overbelasting.

 

 

Veldregels

Iedereen betreedt het veld op eigen risico en neemt op eigen risico deel aan de trainingen. Geduld Overwint kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade aan personen, eigendommen of honden.
 
Denk aan de standaarduitrusting: een goede riem (geen uitlooplijn) en halsband, lekkere brokjes, het speciale speeltje, poepzakjes voor de ongelukjes. Ongelukjes dienen door de eigenaar zelf opgeruimd te worden. Er zijn poepemmers aanwezig.
Honden dienen vooraf goed uitgelaten te worden.

Is je hond loops dan mag je mee doen maar meld dit wel bij de trainer. Het zou fijn zijn als je gebruik maakt van een loopsheidbroekje of anti love spray.

Betreed  het trainingsveld pas wanneer de voorgaande cursisten het veld verlaten hebben, geef elkaar de ruimte. Wacht op het middenterrein.

Gebruik van een telefoon tijdens de lessen is niet toegestaan, houd uw aandacht bij uw hond.

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Parkeren

Er worden steeds meer auto`s geparkeerd in Moerenburg op onder andere de Oisterwijksebaan door gasten van Café Zomerlust, recreanten van Moerenburg en ook door ons; Geduld Overwint. Dit geeft onveilige situaties en de toegankelijkheid komt regelmatig in het geding.

Maak zo veel mogelijk gebruik van de parkeerplaatsen aan de Hoevense kanaaldijk en het parkeerplaatsje bij Café Zomerlust.

In de berm parkeren is toegestaan maar daarbij gelden parkeerregels:
Inritten mogen niet belemmerd worden, er moet veilig in en uit gereden kunnen worden door bewoners. 
Het is niet toegestaan binnen 5 meter van een kruising te parkeren.

Aan beide zijde van de Oisterwijkse baan parkeren is niet mogelijk. Moerenburg moet een veilige plek zijn voor voetgangers, fietsers en onze honden!

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2019/01/veldregels-380x315.jpg

Lidmaatschappen

De trainingen worden gegeven op woensdagavond en zaterdagochtend. Welke dag je wordt ingedeeld is afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers. De behendigheidstraining is altijd op woensdagavond verdeeld over groepjes tussen 19.30 en ongeveer 21.30 uur. In de winter zijn er geen behendigheidstraining en geen sport en spel. 

Alle lessen worden gegeven in cursusvorm.
Een cursus bestaat uit 13 ( puppy’s 12 ) lessen en 1 examen / beoordeling. Je moet minimaal 6 lessen volgen wil je aan het examen kunnen meedoen. Er worden 2 tot 3 cursussen per jaar gegeven. 
De puppycursus wordt afgesloten met een beoordeling.

Er wordt getraind op 5 niveaus: puppy`s – basis -  beginners – gevorderden – geoefenden.
De minimum leeftijd om aan een cursus deel te nemen is 12 jaar. Er mag door 2 personen met 1 hond getraind worden.

Een cursus kost € 52,50. Bij indeling (u ontvangt een mailtje) dient men het bedrag per bank over te maken op IBAN NL34 INGB0006234083 met vermelding van de naam van de hond en de cursus. In geval van voortijdig beëindigen van de cursus is er geen recht op restitutie van het cursusgeld.

De trainingen gaan altijd door, ook bij slecht weer. Bij hoge uitzondering kan een les door de trainer afgezegd worden. De enige groep waar tussentijds ingestroomd kan worden is de puppygroep, aanvangsdatum in overleg. Dit is alleen mogelijk als de groep niet vol zit. De leeftijd van de puppy`s is van 3 tot 9 maanden.

Na het behalen van de cursus geoefenden bestaat de mogelijkheid mee te doen met de behendigheidsgroep mits deze niet vol zit. Kosten: € 62,50 per kalenderjaar.

Vanwege de grote belangstelling hebben we iedere cursus te maken met een wachtlijst. Ben je geslaagd voor een cursus maar wil je deze toch herhalen, kom je onderaan de wachtlijst.

Mocht je interesse hebben voor onze cursussen dan kan je een inschrijfformulier invullen bij de informatie over de betreffende cursus.

https://geduldoverwinttilburg.nl/wp-content/uploads/2018/12/WhatsApp-Image-2018-11-11-at-13.05.11-380x315.jpeg