• Oisterwijksebaan 11a, 5018 TG Tilburg

  • gotilburg@gmail.com

Nieuws


Kind en Hond

13 dec GoTilburg 0 info

Is jouw kind veilig bij honden?
Hoewel kind en hond vaak leuk met elkaar om kunnen gaan, gaat het soms ook fout doordat er misverstanden ontstaan.
Als een kind de taal van een hond begrijpt, dan wordt de kans op hondenbeten een stuk kleiner. Daarom heeft het LICG (Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren) nu speciaal voor kinderen een aantal nieuwe hondenartikelen op de LICG kids site. In ‘De taal van een hond’ kunnen kinderen lezen hoe een hond met zijn lichaam praat. Zo leren ze herkennen hoe een hond zich voelt en wat hij met zijn lichaamstaal wil aangeven. Ook belangrijk voor kinderen die thuis geen hond hebben, want honden kom je overal tegen!
Veilig omgaan met honden

Het artikel ‘Honden ontmoeten’ geeft kinderen tips om veilig kennis te kunnen maken met een hond. Want vaak vinden kinderen honden leuk en willen ze hen aaien. Maar wil de hond dat ook? Ook kinderen die honden juist liever uit de weg gaan, lezen hier hoe ze dat aanpakken. ‘Als een hond dreigt’ beschrijft hoe een dreigende hond eruit ziet, waarom hij dreigt en wat je dan het beste kunt doen. Een belangrijk onderwerp, want door dreigen te herkennen en er goed op te reageren kunnen veel ongelukken voorkomen worden.
Spelen met een hond
Het laatste artikel gaat over samen pret maken: ‘Spelen met een hond’. Niet elk hondenspel is veilig voor kinderen, maar er zijn genoeg mogelijkheden om samen veel plezier te hebben. Daardoor krijgen kind en hond een goede band! Zorg dat jouw kind weet wat veilig is: Wijs hem of haar op deze artikelen of print ze uit. Bovendien vind je op de LICG kids site onder het tabblad ‘Fun’ de nieuwe quiz over de tien gouden regels. Daarmee kan jouw kind laten zien dat hij of zij alles weet over veilig omgaan met honden, en een mooie oorkonde verdienen!

Hondenartikelen op de LICG kids site: http://kids.licg.nl/4bk/handig/meer-over-honden.html
Quiz over de tien gouden regels: http://kids.licg.nl/47m/fun/10-gouden-regels.html